общество

Няколко скромни предложения за новата учебна година

След като в момента управляващата политическа партия влезе в учебниците по история, време е да се направят съответните промени и в останалите предмети от учебния план на децата. В крайна сметка, това правителство не само пише история, но има и внушителен принос във всички сфери на образованието и науката.

За учебниците по физика:

„След откриването на Хигс бозона през 2012 г., българското правителство обяви, че започва изграждането на наш Голям цветанов колайдер, за да изпреварим учените в ЦЕРН при откриването на тъмната материя в българската действителност”.

За учебниците по биология:

„В България беше открит нов биологичен вид, който се появява за първи път по нашите ширини.  Той се храни с опасната бактерия цекомин и бе наречен „Масово гражданско недоволство”, за кратко – Протест. Протестът е изключително упорит в съществуването си, въпреки опитите на управляващите да го игнорират.”

За учебниците по география:

„През 2012 г. се взе решение да бъдат картографирани с точност до сантиметър всички магистрали, открити от премиера на България. Имената на пътищата, които само са били ремонтирани, ще влязат в учебния план като свободно избираем предмет (СИП).”

За учебниците по химия:

„По емпиричен път бе доказано, че при прерязването с метална ножица на лента за откриване на обект/път/сграда, се отделя количество енергия, достатъчно да предизвика подробен репортаж в поне една българска медиа”

За учебниците по изобразително изкуство:

„През 2012 г. премиерът на България бе почетно приет в Съюза на българските художници и бе поставено началото на нов стил в изобразителното изкуство – Бойковизъм – отличаващ се с твърда ръка, не съвсем ясни внушения и липса на дълбочина и  перспектива”

За учебниците по музика:

„Хорът на ВСС (Висш симфоничен състав) представи последното си произведение, наречено „Когато Човекът на годината си отива”. След  бурната реакция  на изпълнението, критиците смятат, че този път ВСС май си изпя песента…”

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.