култура

Една НЕслучайна изложба

ще се случи на 8 ноември, четвъртък, от 19 часа в Склада на ул. Бенковски 11.

Изложбата е среща на трима автори. Всеки от тях има своя поглед – към хората около себе си, към света, в който живеем и към света вътре в нас. Всеки намира своя начин на изразяване, своя начин да общува с другите, използвайки платното или обектива. Изложбата е опит за изследване на мястото на хората, на случващото се в живота ни и на случайностите, които ни променят, дори и без да разберем. За да осъзнаем, че няма нищо случайно.

Тримата творци са много различни и интересни, всеки по собствен начин.

Свилен Блажев е сред най-търсените съвременни художници у нас – харесван едновременно от колекционери и критици. Включва в живописния език не само цвета, но и повърхността, фактурата, често прави колажи. Съчетава няколко стила в свой собствен език.

Магдалена Николова е художник, докторант в НХА, специалност „Текстил”. Често използва техниката на ситовия печат, за да открие нови визии, надграждайки над досегашните си търсения. Тъканта и структурата на текстила  участват активно в творбите й.

Даниел Илиев е графичен дизайнер и фотограф. Обича да експериментира, използвайки класически и ретро камери, голяма част от фотографиите му са правени на лента и плаки. Интересува се основно от рекламна и модна фотография, а портретът е територията, която изследва с най-голямо удоволствие.

Можете да се присъедините към събитието във фейсбук и да разгледате изложбата до 29-и ноември.

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.