култура

Когато музиката изглежда страхотно

Той има по-особено отношение към музиката. За него създаването на музика означава създаването на аудио-визуален продукт, който е поне толкова впечатляващ за гледане, колкото и за слушане. Може би причината е, че преди да започне да се занимава с музика, се е занимавал дълго време с графичен дизайн, фотография и режисура.

Той е Йоан Лемоан (Yoann Lemoine) и вчера представи официално последния сингъл на проекта Woodkid – песента I Love You и, естествено, видеото към нея. Просто го вижте/чуйте.

Йоан Лемоан е едва на 30 години, но вече е натрупал такова портфолио, каквото някои не успяват за цял живот. Последният му проект – Woodkid, става известен със сингъла Iron, последван от Run Boy Run в края на 2012. Iron е използвана в трейлъра на филма „Hitchcock“, а клипът на Run Boy Run взема номинация на GRAMMY за видео. Ето защо:

Извън собствените си музикално-визуални проекти, Йоан Лемоан режисира и клипове на Кейти Пери (Teenage Dream), Лана Дел Рей (Born to Die) и Дрейк и Риана (Take Care), които също обират стабилно количество номинации и награди на MTV Video Music Awards.

За мен беше изненада да разбера, че той е режисьор и на една от най-добрите (лично мнение :)) реклами против ХИВ и СПИН въобще. Можете да я видите тук – това видео взема 4 награди на рекламния фестивал в Кан през 2010.

При толкова успешни проекти, каквото и да направи оттук нататък Йоан Лемоан, очакванията към него са големи. Но съм сигурна, че ще намери с какво да ни изненада 🙂

Един коментар за “Когато музиката изглежда страхотно

  1. Музиката– тази магия…Прослушах песните и видях клиповете. Това е едно усещане за съвременността. Аз мисля , че мнозина не разбираме или сме разочаровани от днешната действителност. Недялко Йорданов написа:„ Приижда новият потоп на зли талази, момчето ни ще ни спаси , ще ни опази“…

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.