общество

География на елементарните частици

28 август, 2043 година, България, най-важното от деня

Университетът в България обяви, че има свободни места в специалностите Физикохимиобиология (предметите бяха слети в една специалност преди 5 години поради липса на бройки), Медицина, Право, Фейсбук, Туитър, Инстаграм, Гугъл плюс и Овцевъдство.

Изненадващо, тази година се запълниха всички 7 бройки за специалност „Българска филология“, като необходимият бал за прием беше 2.12. Този резултат е значително по-добър от миналогодишния, когато бяха приети всички, минали покрай сградата на Университета в деня на изпита.

Специалностите, свързани с кино и театър, продължават да се радват на засилен интерес и участие. Както каза кандидат-студентът З.И. пред репортерите ни: „ми що да уча нещо друго – като стана актьор, ша мога да играя каквато професия си поискам…“

Продължаваме да внасяме инженери поради липса на интерес от българските студенти. В момента се разработва и програма, по която да внасяме български специалисти от чужбина. Основен акцент в програмата е пряката физическа заплаха, тъй като явно нищо друго не може да накара един български специалист да се върне в България.

Изпитът по „Медицина“ и тази година мина само със събеседване, на което основен въпрос беше „Ти грип карал ли си?“. Фаворит на изпитващите е 19-годишната С.В. от Тутракан, която на въпроса отговорила с кихане и автоматично се класирала на първо място в специалността, с профил сърдечно-съдова хирургия.

Университетът в България планира и откриване на нова специалност, но още не може да измисли каква.

 

 

2 коментара за “География на елементарните частици

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.