култура

Нищо интересно не се случвало, казвате?

Напротив. София може да е супер място за прекарване на часовете, в които не сте в офиса. Само малко желание се иска. Следващия месец възнамерявам да инвестирам време и емоция в това:

1. Nordica.

copyright: domaartfest.com

copyright: domaartfest.com

Северните държави нахлуват, съвсем не смразяващо. Нямам търпение. Ако поредното издание на Дома Арт Фест е поне толкова добро, колкото беше предишното (с тема Русия. По-предишното беше за Корея), значи ще е мега добро. Официалното откриване е на 28 май, а от 29 се започват лекции, уоркшопи, изложби и прожекции, и така до 20 юни. Почти месец съвременно скандинавско изкуство. Не знам дали има нужда да ви говоря повече. Ето програмата.

2. Световен театър в София

"Judas". copyright: theatrefest-varna.org

„Judas“. copyright: theatrefest-varna.org

За това съм писала и преди. Просто продължават да правят чудесни неща. До момента за мен експериментът (да отида на театър, без да ровя за допълнителна рецензия и с нулеви очаквания) се оказваше успешен. Тази година ще има и безплатен уоркшоп за професионални танцьори по съвременен танц (малко им завиждам :)) Аз ще пробвам да се класирам поне за „Юда“. Световен театър в София е от 5 до 15 юни.

3. Опера в парка

copyright: operasofia.bg

copyright: operasofia.bg

На това ако още не сте ходили – shame on you! Изживяването е страхотно, дори и да не сте чак толкова запалени по оперно или балетно изкуство (аз определено не съм). Но в парка на Военната академия се създава едно особено настроение и усещане, което няма как да ви се случи в затворена зала. Откриват на 12 юни с „Мадам Бътерфлай“, „Лебедово езеро“, „Жизел“, „Кармен, рапсодия в синьо“ и още много… Последното бих гледала/слушала с удоволствие, заради една плоча на Бизе-Шчедрин от детските ми години, която още помня… Програмата за опера под звездите е тук, билетите вече са в продажба.

 

 

 

 

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.