култура

Подир сенките на облаците…

…е вероятно най-чудесното име за книжарница. Уютна, светла и караща те да постоиш и да разгледаш книгите, дори след като си открил тази, която търсиш.

„Подир сенките на облаците” е на Прага 9, съвсем близо до 5-те кьошета*. Приканва те да влезеш с голямата стъклена витрина и стария часовник с махало на входа. Книжарницата не е голяма, но е подредена смислено и удобно – за да се чувстваш заобиколен от книгите, а не затрупан с тях. Лично аз се влюбих в задната стена, която също е от стъкло и освен чудесната зелена гледка, дава и допълнителна светлина и простор. А ако седнете за малко на креслото в ъгъла, ще видите каква картина всъщност крият линиите на тавана.

„Подир сенките на облаците” стои и зад една страхотна инициатива – размяна на книги. Можете да занесете там някоя своя любима книга, да я оставите и вместо нея да вземете друга, която не сте чели. Старите книги също имат нужда от внимание.

Ако минавате край 5-те кьошета, отбийте се на Прага 9*. Една книжарница с чудесно име ще направи деня ви малко по-хубав.

*Книжарницата се премести на Г.С.Раковски 57

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.