култура

The Little Big Bookstore

copyright: elephant bookstore

Ако също като мен обичате да четете книги на английски – и за да си поддържате езика, и за да видите как изглеждат нещата в оригинал – следващият текст ще ви бъде полезен.

Винаги съм се радвала на страхотните находки, на които може да попадне човек при букинистите. В старите книги има особено очарование – те носят двойна история, не само тази, разказана на страниците им, но и историята на техните притежатели. Обикновено се чудя какви ръце са държали книгата, която сега аз разгръщам, и каква ли е била причината да се разделят с нея? Няма как да разбера, естествено, но пък винаги мога да си измисля някоя история.

Една такава книжарница за истории е Elephant Bookstore. Изненадващо малка, с рафтове с книги от земята до тавана. Всички на английски, всички втора употреба. И с уникални находки, които трудно се намират в останалите книжарници, предлагащи и чуждоезична литература. Ето някои от последните съкровища, с които си тръгнах от там:

Похвално за Elephant Bookstore е и че държат цените напълно прилични, дори ниски. Средната цена за книга е около 6-8 лв., но, естествено, всичко зависи от това коя е книгата и колко е запазена.

Книжарницата е скрита в Чайната на Бенковски 11 – в самата Чаена фабрика. Вътре се побират не повече от 3-ма човека, обикновено отнесено четящи по дългите редици със заглавия. Затова пък винаги можете да попитате услужливите англоговорящи младежи за някое конкретно заглавие. Или просто да си поръчате избраната книга on-line.

Книжарницата се премести – вече е на Шишман 31.

3 коментара за “The Little Big Bookstore

коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.